Appleweetjes

Verbeterde antennetechniek op komst voor iPad Pro

Apple gaat de antennetechniek in de iPad Pro verbeteren volgens Ming-Chi Kuo. Voor het eerst zal de fabrikant een LCP Soft Board gaan gebruiken in de toekomstige modellen van de iPad Pro. Die technologie zal de draadloze communicatie verbeteren en maakt de iPad met een verbeterde antennetechniek klaar voor de introductie van 5G.

Een revisie van de iPad Pro is voorzien voor het einde van dit jaar of begin volgend jaar. De analist vermoedt dat de iPad Pro modellen nog steeds voorzien zijn van een 11 en 12,9 inch scherm. Uiterlijk zal er aan de toestellen niets veranderen. De wijzigen zullen vooral intern zijn.

De grootste verandering is het gebruik van een soort van flexibele printplaat, de Liquid Crystal Polymer Soft Board. Uiteindelijk zou een dergelijke flexibele printplaat de netwerkprestaties van de iPad verbeteren en het signaalverlies moeten minimaliseren. Bovendien kan Apple op deze manier de iPad voorbereiden voor 5G. Volgens de analist is Apple van plan om vanaf 2021 de iPad te voorzien van 5G.

Het bedrijf Murata zal één van de leveranciers zijn voor de LCP componenten voor de iPad Pro. Murata levert deze nu al voor de iPhone. Om voldoende productiecapaciteit te hebben is een ander Taiwanees bedrijf ook kandidaat.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer