Appleweetjes

Apple had plannen om smartphonemodem divisie van Intel te kopen

Apple investeert al een tijdje in de ontwikkeling van hun eigen chips. Onlangs werd zelfs bekend dat de investeringen in de ontwikkeling van eigen modemchips werden verhoogd. Maar nu weet The Wall Street Journal te melden dat Apple gesprekken had met Intel over een eventuele overname van hun smartphone divisie.

Met een dergelijke overname zou Apple een grote stap vooruit kunnen nemen in de ontwikkeling van hun eigen modemchips. De expertise van Intel hierin kan Apple goed gebruiken.

De gesprekken zijn afgelopen zomer gestart maar zijn blijkbaar gestopt nadat bekend werd gemaakt dat Apple en Qualcomm een overeenkomst hadden bereikt. In die overeenkomst stemde Apple ermee in om aan Qualcomm een tot nu toe onbekend bedrag te betalen. In ruil daarvoor stopt Qualcomm alle rechtszaken tegen Apple en is er meteen een zesjarige licentieovereenkomst gesloten. Deze kan eventueel nog verlengd worden met twee jaar.

Intel bekijkt nu diverse strategische alternatieven voor hun smartphonemodem divisie en is nog steeds ge├»nteresseerd in een verkoop aan Apple of een ander bedrijf. Intel’s modemdivisie zou volgens enkele geruchten draaien met een verlies van 1 miljard dollar per jaar.

Zowel Apple als Intel wenste geen commentaar te geven over deze eventuele verkoopplannen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer