Appleweetjes

Telenet lanceert 4K TV Box met stembediening en Netflix ondersteuning

Telenet lanceert een gloednieuwe TV-decoder, namelijk de Telenet TV Box. Het design van het toestel ziet er compleet anders uit en bovendien bevat het toestel verschillende interessante functies.

Zo bewaart het toestel de opnames niet langer meer op een harde schijf maar in de cloud. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je niet meer je opnames kwijtgeraakt wanneer de decoder ooit verwisselt moet worden. Een ander leuk voordeel is dat je nu veel meer dan 2 opnames tegelijkertijd kan realiseren.

Ook intern is het toestel helemaal mee. De decoder is in staat om 4K Ultra HD weer te geven en dat met zelfs ondersteuning voor HDR. Jammer genoeg zenden er zo goed als geen zenders uit in 4K. Maar de Netflix app heeft al wel ondersteuning voor 4K en HDR. Zelfs de YouTube app die standaard op de decoder is geïnstalleerd biedt ondersteuning voor 4K.

De afstandsbediening is grondig vernieuwd. Deze werkt niet meer via infrarood maar via een radiofrequentie. Hierdoor kan je de decoder bijvoorbeeld opbergen in een kast. Ondersteuning voor infrarood is gelukkig nog ingebouwd zodat je de meeste televisie’s en surround installaties ook nog kan bedienen. Handig is de ingebouwde stembediening. Door op de spraaktoets te drukken kan je een commando of zoekterm opgeven. Je kan bijvoorbeeld overschakelen naar een andere TV-zender of een TV-programma opzoeken. Leuk weetje is dat de afstandsbediening voorzien is van verlichting zodat je in het donker zonder problemen de toetsen weet te vinden.

Bij de Telenet TV Box hoort een nieuwe app en website. Hiermee kan je in gans Europa live TV of je opnames bekijken. Maar Telenet beloofde ons dat de huidige decoder en Yelo app nog steeds blijven werken en zelfs nog voorzien worden van de nodige updates.

De nieuwe Telenet TV Box kan je enkel huren. De huurprijs is exact hetzelfde als de Digicorder. Bestaande klanten kunnen hun toestel omruilen voor de prijs van 35 euro.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer