Appleweetjes

Eindelijk gaat Apple snelle oplader leveren bij iPhones

Volgens de Japanse site Macotakara gaat Apple de nieuwe iPhones van 2019 voorzien van een snellere oplader. Het zal gaan om een 18 Watt USB-C oplader dat is voorzien van de bijhorende USB-C naar Lightning kabel.

Met een dergelijke oplader zal je iPhone veel sneller opgeladen zijn. Momenteel levert Apple standaard een 5 Watt oplader. Apple kreeg hiermee al wat kritiek omdat ze bij telefoons van boven de 1000 euro nog steeds de trage 5 watt oplader erbij leveren. Maar dit zal blijkbaar gaan veranderen. Met een 18 Watt oplader is een iPhone binnen een half uur weer 50 procent opgeladen.

Momenteel kan je al een snellere oplader gebruiken als je een iPhone 8 of nieuwer hebt. Apple verkoopt momenteel een 18 Watt oplader voor 35 euro. Vergeet dan alleszins ook niet om de USB-C naar Lightning kabel voor 25 euro erbij te nemen. Je merkt al snel dat deze accessoires best wat geld kosten.

Als het gerucht klopt en Apple effectief een snelle USB-C oplader met bijhorende kabel gaat leveren dan is er nog een voordeel. Gebruikers van de laatste generatie MacBook, MacBook Air & MacBook Pro hebben dan meteen een correcte USB-C kabel om hun iPhone aan te sluiten op de Mac.

We moeten wel even vermelden dat Macotakara eerder dit jaar in februari nog wist te melden dat Apple nog steeds de trage 5 Watt oplader bij de nieuwe iPhones ging leveren. Het wordt dus afwachten of dit nieuws wel correct is of niet.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer