Appleweetjes

Spotify heeft dubbel zoveel betalende gebruikers dan Apple Music

Spotify laat weten dat ze ondertussen 100 miljoen betalende gebruikers hebben, dat is dubbel zoveel als Apple Music. Het aantal betalende abonnees is hiermee met 32 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. In totaal heeft de Zweedse muziekaanbidder 217 miljoen gebruikers.

Apple Music heeft volgens de laatste cijfers van april zo’n 50 miljoen betalende gebruikers. Weliswaar moet er vermeld worden dat in Amerika Apple Music populairder is dan Spotify. Volgens enkele cijfers heeft in Amerika Spotify maar 26 miljoen betalende gebruikers terwijl Apple Music 28 miljoen betalende gebruikers heeft.

Spotify heeft de laatste tijd veel interesse in Podcasts. Het heeft zelfs enkele podcastingbedrijven zoals Gimlet Media, Anchor en Parcast overgenomen en biedt diverse podcasts aan op hun streaming platform. Het bedrijf zegt dat het van plan is om een beter advertentiemodel voor podcasts te ontwikkelen. Op die manier wenst Spotify iets aan hun rode cijfers te doen.

Het bedrijf verliest de dag van vandaag nog steeds geld ondanks de groei van hun betalende abonnees. Het afgelopen kwartaal had Spotify nog een verlies van 142 miljoen euro.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer