Appleweetjes

Apple’s 5G projectleider verlaat het bedrijf

Apple heeft één van zijn bezieler achter hun eigen 5G modemchip verloren. Vice President Of Engineering Rubén Caballero heeft het bedrijf verlaten. Waarom hij het bedrijf verlaat is nog onduidelijk maar vermoedelijk heeft het met een reorganisatie in het bedrijf te maken.

Rubén Caballero was verantwoordelijk voor het integreren van modem-onderdelen afkomstig van leveranciers in het productieproces. Maar de man stond ook bekend als de drijvende kracht voor Apple’s eigen 5G modemchip. In 2005 ging hij aan de slag bij Apple. Op tal van Apple’s patenten in verband met draadloze technologieën staat zijn naam vermeld. Hij was trouwens degene die Steve Jobs waarschuwde voor Antennagate.

Antennagate was een probleem bij de iPhone 4. Wanneer je het toestel op een bepaalde manier vastnam dan zakte het ontvangstsignaal drastisch. De greep werd snel bekend onder de naam ‘Death Grip’. Apple gaf een extra persconferentie om het probleem uit te klaren. Daar lieten ze zien dat elke telefoon last heeft van een verminderd ontvangstsignaal wanneer deze op een bepaalde manier werd vastgehouden.

Het vertrek van Rubén Caballero komt kort na de bekendmaking van de nieuwe samenwerking tussen Apple en Qualcomm. Apple heeft onlangs ook nog een herstructurering doorgevoerd in zijn modemchip teams. Johny Srouji heeft nu de leiding over het team dat verantwoordelijk is voor deze modemchips. Het kan zijn dat deze herstructurering iets te maken heeft met het vertrek van Rubén Caballero.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer