Appleweetjes

Foxconn enthousiast om micro LED technologie voor Apple te ontwikkelen

Apple heeft nog steeds enorme interesse in micro LED technologie. Volgens de Economic Daily breidt Foxconn zijn investeringen verder uit in deze technologie. Foxconn wenst zich op deze manier te verzekeren van een eventuele bestelling voor toekomstige Apple producten.

Micro LED displays hebben net zoals OLED displays geen backlight nodig. De pixels generen hun eigen licht. Hierdoor hebben ze een perfecte zwartwaarde, een uitmuntend contrast en een zeer grote kijkhoek. Tot slot hebben micro LED displays geen last van inbranden zoals bij OLED. Een ander groot probleem van OLED schermen is een geleidelijke vermindering van de helderheid na verloopt van tijd. Kortom Micro LED heeft veel meer voordelen dan OLED. De technologie staat echter nog niet volledig op punt en het zal nog een tijd duren vooraleer deze in producten zal verschijnen.

Apple werkt al een tijdje aan micro LED schermen. Er wordt over het algemeen verwacht dat de Apple Watch het eerste product zal zijn dat is voorzien van deze technologie. Zulke schermen kunnen een stuk dunner worden gemaakt en verbruiken daarbij minder stroom.

Voor dit jaar wordt er verwacht dat Apple een 31,6 inch display gaat uitbrengen. Deze zal voorzien worden van een mini LED scherm. Mini LED is niet hetzelfde als micro LED. Mini LED gebruikt nog een traditioneel LCD paneel maar de verlichting bestaat uit vele kleine leds achter het paneel. Op die manier verkrijg je praktisch alle voordelen van een OLED scherm maar niet de nadelen. Ook de iPad en MacBook zouden een mini LED display gaan krijgen. Al moeten we daarvoor nog wel eventjes wachten. Apple zou hiermee pas klaar zijn tegen eind 2020 of zelfs begin 2021.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer