Appleweetjes

Nieuwe kwartaalcijfers tonen opnieuw slechte omzetcijfers van iPhone aan

De prijs van de huidige iPhones schrikt blijkbaar veel klanten af. Het afgelopen kwartaal was de iPhone goed voor een omzet van 31 miljard dollar. Dat bedrag is nog steeds gigantisch maar is wel een sterke daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar toen de iPhone nog een omzet van 37,5 miljard dollar had. 

Goed nieuws was er dan voor de iPad. Het kwartaalomzet steeg hiervan naar 4,8 miljard dollar. Het jaar ervoor was de iPad nog goed voor een omzet van zo’n 4 miljard dollar. 

Ook de wearables en accessoires doen het goed. Deze producten haalden een omzetcijfer van 5,1 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 30 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. 

Uit de cijfers valt te merken dat de diensten sector het ook bijzonder goed doen. Met een kwartaalomzet van 11,5 miljard dollar kan de nieuwe focus op deze diensten de teruglopende verkoopcijfers van de iPhone compenseren. 

In totaal haalde Apple een omzet van 58 miljard dollar voor de eerste drie maanden van dit jaar. Dat is een daling van 5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. 

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer