Appleweetjes

Apple betaalt Qualcomm maar liefst 4,5 miljard dollar

Er is wat meer duidelijk over het bedrag dat Apple aan Qualcomm betaalt voor hun nieuwe samenwerking. De Amerikaanse chipfabrikant zou naar verluidt tussen de 4,5 en 4,7 miljard dollar ontvangen. In ruil daarvoor laat Qualcomm wereldwijd alle rechtszaken tegen Apple vallen en is er een licentieovereenkomst voor de komende zes jaar.

Qualcomm maakte dit bedrag bekend in hun laatste kwartaalcijfers. Ook Huawei blijkt een schikking met Qualcomm te willen treffen. Momenteel betaalt Huawei zo’n 150 miljoen dollar per kwartaal aan Qualcomm. 

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat het niet zo goed gaat met Qualcomm. De afnames  van hun socs zijn gedaald met 17 procent. Dat komt voornamelijk door de teruglopende verkoop van de smartphones. 

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer