Appleweetjes

Apple Watch blijft de smartwatch markt domineren

Het gaat goed met de Apple Watch. Volgens een onderzoek van Counterpoint Research bleef de Apple Watch met grote voorsprong de populairste Apple smartwatch. Er wordt geschat dat het afgelopen kwartaal de Apple Watch goed was voor een marktaandeel van 35,8 procent.

Ondanks dat de vraag naar nieuwe iPhones niet meer zo hoog is zou de verkoop van de Apple Watch met 49 procent gestegen vergeleken met het jaar daarvoor. Op de tweede plaats staat Samsung met een marktaandeel van 11,1%. Dat is weliswaar een lichte stijging van 7,2% het jaar ervoor.

Uit het onderzoek blijkt dat de ECG functie van de Apple Watch één van de meest gewilde functie is. Apple heeft deze functie sinds watchOS 5.2 voor het grootste gedeelte van Europa ook opengesteld. Met de ECG (elektrocardiogram) kan de Apple Watch boezemfibrilleren goed herkennen. Boezemfibrilleren of atriumfibrilleren is een veelvoorkomende hartritmestoornis. De hartslag is onregelmatig en meestal te hoog. Deze ritmestoornis is niet levensbedreigend, maar moet absoluut behandelt worden om schade aan het hart te voorkomen.

Ondertussen is de Apple Watch vier jaar op de markt en domineert nog steeds de smartwatch markt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer