Appleweetjes

Netflix heeft nu betere geluidskwaliteit

Misschien is het je al opgevallen maar de geluidskwaliteit bij Netflix is opmerkelijk verbeterd. Netflix noemt het zelf high-quality audio waarmee de geluidskwaliteit naar een hoger niveau wordt gebracht. Er wordt zelfs studiokwaliteit belooft voor een intensere kijkervaring.

Het begon allemaal met de Netflix serie Stranger Things 2 dat is geregisseerd door de gebroeders Duffer. Zij bekeken hun serie in een traditionele woonkamer en merkte op dat het geluid niet precies was zoals ze wilden. Samen met hun geluidsexpert en enkele ingenieurs gingen ze op zoektocht wat het probleem veroorzaakte. Uiteindelijk zijn ze samen met Netflix aan het sleutelen geweest om het geluid op een hoger niveau te krijgen.

De kwaliteit van de audiostream bij Netflix wordt nu aangepast aan de hand van de bandbreedte die je tot je beschikking hebt. Voor een 5.1 surround systeem verkrijg je nu een bitrate van 192 kbps tot 640 kbps. Bij een Dolby Atmos systeem zal de bitrate tussen 448 kbps en 768 kbps zijn. Hoe hoger de bitrate, hoe beter het geluid zal zijn.

Om te kunnen genieten van Dolby Atmos moet je beschikken over een Netflix Premium abonnement. Dat is momenteel het duurste abonnement dat je ook moet nemen om te kunnen genieten van Ultra HD (4K) kwaliteit.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer