Appleweetjes

iPhone 2019 krijgt antennes van goedkoper materiaal

Apple heeft plannen om bij de iPhone 2019 gebruik te maken van een goedkoper materiaal voor de meeste antennes. In plaats van Liquid Crystal Polymers (LCP) zal Apple gebruik maken van Modified Pi (MPI) antennes. Volgens analist Ming-Chi Kuo zal deze overstap voor alle nieuwe iPhones gelden. Ook de iPad Pro modellen zullen een dergelijke antenne gaan toepassen eind 2019 of begin 2020. Zulke geruchten waren er al sinds november 2018. Ook dit jaar waren er geruchten dat Apple verbeterde antennes ging gebruiken in de opvolger van de iPhone XR.

Een MPI antenne structuur is eenvoudiger om te produceren. De techniek wordt al vaker gebruikt in routers of grotere apparaten. Er wordt weliswaar verwacht dat Apple voor 5G signalen nog steeds gebruik gaat maken van LCP materiaal. Het voordeel dat LCP heeft is dat het nog steeds minder last heeft van signaalverlies. De nieuwe iPhones zullen dus voor een combinatie van LCP en MPI materiaal gaan voor hun antenne technologie.

Een bijkomend voordeel van MPI is dat deze door meer leveranciers gemaakt kunnen worden. Apple zou al vijf leveranciers hebben vastgelegd. Het MPI materiaal mag dan wel eenvoudiger en goedkoper zijn om te produceren. Algemeen wordt er verwacht dat de prijs van de antennes bij de iPhone 2019 met zeker 10% zullen stijgen door de nieuwe technieken zoals 5G.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer