Appleweetjes

Apple overweegt om Mac Pro met 6K beeldscherm op WWDC te tonen

Apple zou volgens enkele geruchten overwegen om tijdens de WWDC 2019 de nieuwe Mac Pro aan het grote publiek voor te stellen. Naast deze Mac Pro zal Apple ook een nieuw type beeldscherm tonen.

Dat beeldscherm draagt als codenaam ‘J290’. Al eerder werd een dergelijk beeldscherm voorspeld. Het zou vermoedelijk gaan om een 6K mini LED beeldscherm. Het is de eerste keer dat Apple mini LED gaat gebruiken. Mini LED displays hebben net zoals OLED displays geen backlight nodig. De pixels generen hun eigen licht. Hierdoor hebben ze een perfecte zwartwaarde, een uitmuntend contrast en een zeer grote kijkhoek. Tot slot hebben mini LED displays geen last van inbranden zoals bij OLED. Dat maakt de techniek uitstekend geschikt als computer display.

Apple beloofde in 2017 een compleet nieuwe Mac Pro voor hun professionele gebruikers. Deze zou pas vanaf 2019 klaar zijn. De Mac Pro heeft altijd een modulaire opzet gekend. Je kan dus het toestel verder uitbreiden na de aankoop. Apple zei eerder al dat het huidige design van de Mac Pro sinds 2013 een vergissing was. Door het design van de behuizing had deze problemen om voldoende warmte af te voeren. Net dit probleem zorgt ervoor dat gebruikers onvoldoende hun toestel kunnen upgraden.

Aangezien er op WWDC 2019 veel professionele gebruikers zijn is het voor Apple wel een ideaal moment om aan deze gebruikers te denken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer