Appleweetjes

Dit zijn de vernieuwingen voor iOS 13

We moeten nog tot 3 juni wachten vooraleer we alle details van iOS 13 kennen. Maar Bloomberg heeft nu al een rapport gepubliceerd over wat zij verwachten dat Apple zal bekendmaken op de WWDC 2019.

iOS 13 heeft als codenaam ‘Yukon’ meegekregen en zal op 3 juni aan het grote publiek worden voorgesteld. Ondertussen sleutelt Apple al aan de opvolger namelijk iOS 14. Dat besturingssysteem heeft als codenaam “Azul” en zal in 2020 op de markt verschijnen.

iOS 13 wordt sneller en bevat een donkere modus

Net zoals iOS 12 gaat iOS 13 de nodige aandacht geven aan oudere apparaten. Apple gaat diverse optimalisaties doorvoeren zodat oudere apparaten sneller zullen worden. De animaties zijn lichtjes gewijzigd en hierdoor voelt de gebruikersinterface sneller aan. Het widget scherm zal aantrekkelijker zijn dankzij een nieuw uiterlijk.

Een andere belangrijke vernieuwing is de komst van een donkere modus. Er wordt al meerdere jaren gesproken over een dergelijke functie maar deze keer komt het er echt aan. Via het bedieningspaneel kan je deze modus aan- of uitschakelen.

Apple zou zelfs werken aan een soort van veegtoetsenbord zoals bijvoorbeeld SwiftKey. Ook een functie waarbij je de iPad als extern scherm kan gebruiken voor de Mac is in ontwikkeling.

Apps worden bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden

Maar daar blijft het niet bij. Verschillende apps worden bijgewerkt met meer mogelijkheden zoals de Herinneringen app. Deze app krijgt een nieuw hoofdscherm verdeeld over vier secties. Zo zie je meteen de taken die je vandaag nog moet realiseren, alle taken, geplande taken en de gemarkeerde taken.

De Schermtijd functie krijgt nieuwe functies. Ouders kunnen eventueel meerdere tijdsschema’s ingeven bij de apps voor hun kinderen. Zo kan men bijvoorbeeld ingeven dat kinderen in de avonduren enkel en alleen met bepaalde personen in contact kunnen komen.

De vernieuwde Boeken app zal de lezer aanmoedigen om meer te lezen. Er komt een voortgangsmeter en een soort van beloningssysteem wanneer je leest.

Bij iMessage kan je een profiel maken. Je kan aangeven wie dit profiel mag zien of niet. Een apart menu voor Animoji- en Memoji stickers te versturen zal ook aanwezig zijn. Op die manier is iMessage weer helemaal mee met zijn tijd.

Met de bijgewerkte Apple Kaarten app zal het eenvoudiger zijn om naar veelbezochte locaties te navigeren. Je kan veelbezochte locaties groeperen en eventueel voorzien van een eigen foto.

Dat Apple werkt aan een nieuwe app die ‘Zoek mijn Vrienden‘ en ‘Zoek mijn iPhone‘ gaat samenvoegen was al geweten. De nieuwe app zal ontwikkelt zijn als een Marsepein app waardoor deze op zowel iOS als op macOS zal werken.

De Mail applicaties gaat de mogelijkheid krijgen om bepaalde berichten te dempen en inkomende mails van bepaalde contacten te blokkeren. Het beheer van de mappen gaat verder vereenvoudigt worden.

Verder werkt Apple aan een nieuwe slaapmodus die samenwerkt met de Bedtijd functie in de Klok applicatie. Deze nieuwe slaapmodus zou eventueel met toekomstige apparaten kunnen samenwerken om je slaap te meten.

Apple gaat iOS 13 op 9 juni tijdens de WWDC 2019 voorstellen aan het grote publiek.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer