Appleweetjes

Dit zijn de vernieuwingen voor macOS 10.15

We moeten nog tot 3 juni wachten vooraleer we alle details van macOS 10.15 kennen. Maar Bloomberg heeft nu al een rapport gepubliceerd over wat zij verwachten dat Apple zal bekendmaken op de WWDC 2019.

Aan de slag met iPad apps onder macOS

Eén van de belangrijkste vernieuwingen van de aankomende macOS versie zal vooral Marzipan zijn. Met Marzipan zullen apps eenvoudiger uitwisselbaar zijn tussen iOS en macOS. iOS ontwikkelaars kunnen op een eenvoudige manier hun iPad applicaties laten werken op macOS. Beide versies moeten wel apart in hun App Stores worden ingediend. Dankzij Marzipan krijgt macOS een hele boel nieuwe applicaties.

Apple geeft meteen het goede voorbeeld en enkele van hun iPad apps zoals de Podcast app en de nieuwe app die ‘Zoek mijn Vrienden‘ en ‘Zoek mijn iPhone‘ gaat vervangen zullen beschikbaar zijn onder macOS 10.15. 

Apple heeft zelfs plannen om Marzipan uit te breiden zodat ook iPhone applicaties kunnen werken op macOS. Maar dit zou iets voor volgend jaar zijn. Het uiteindelijk doel is om alle applicaties op elk Apple platform te laten werken.

Meer en meer iOS functies worden geïntegreerd in macOS

Voor macOS 10.15 zal er een losse Apple Music applicatie uitkomen. Tot eerdere geruchten zal deze app geen één op één overzetting zijn van de iPad versie. Maar een uitgebreidere losse macOS app versie.

Er zijn nog andere functies die Apple toevoegt aan macOS 10.15 zoals Schermtijd, iMessage effecten en stickers, Siri opdrachten. Naast deze functie zal de nieuwe macOS versie ook de Herinneringen en nieuwe Boeken app krijgen.

Onder macOS 10.15 zal je elk venster van eender welke applicatie naar een extern display te kunnen sturen. Het extern display kan hiervoor zelfs een iPad zijn dat op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Apple gaat macOS 10.15 op 9 juni tijdens de WWDC 2019 voorstellen aan het grote publiek.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer