Appleweetjes

Dit zijn de vernieuwingen voor watchOS 6

We moeten nog tot 3 juni wachten vooraleer we alle details van watchOS 6 kennen. Maar Bloomberg heeft nu al een rapport gepubliceerd over wat zij verwachten dat Apple zal bekendmaken op de WWDC 2019.

App Store voor watchOS 6

Met watchOS 6 komt de App Store naar de Apple Watch. Je kan dus eindelijk rechtstreeks via de Apple Watch een app downloaden. Op die manier wordt de Apple Watch minder afhankelijk van de iPhone. Bovendien is het voor ontwikkelaars een stuk handiger met deze App Store. Momenteel moeten ze hun Apple Watch app nog steeds bundelen met een iPhone app. Maar dat zou in de toekomst misschien niet meer nodig zijn.

Nieuwe apps

watchOS 6 zal diverse nieuwe apps naar de Apple Watch brengen. Zo kan je dankzij de Boeken app luisteren naar audioboeken. Ook een Dictafoon en Rekenmachine app zullen niet ontbreken.

Er zullen twee nieuwe gezondheid apps onder watchOS 6 worden toegevoegd. Eén van die apps ‘Cyclus’ zal je helpen om je menstruatie in de gaten te houden. De andere app ‘Dose’ geeft je herinneringen om op tijd je medicatie in te nemen.

Nieuwe wijzerplaten en complicaties

Uiteraard kunnen nieuwe wijzerplaten niet ontbreken. Bij één van de nieuwe wijzerplaten wordt er een kleurovergang getoond met de door jouw gekozen kleur. Daarnaast komen er twee nieuwe versies van de XL-wijzerplaat met nieuwe kleuren en lettertypes. Apple voegt in het gamma ook nog een California wijzerplaat toe. Deze klassieke wijzerplaat combineert Romeinse en Arabische cijfers. Ten slotte is er de zonnestand wijzerplaat en de Infograph Subdial wijzerplaat, welke grotere complicaties heeft.

Die complicaties worden verder uitgebreid. Zo komt er een complicatie voor de Boeken app en een complicatie om de batterijstatus van hoorapparaten te bekijken. Ten slotte is er een complicatie om het omgevingsgeluid te meten en regeninformatie te tonen.

Animoji en Memoji zullen hun intrede als stickers op de Apple Watch verkrijgen. Deze zullen gesynchroniseerd worden met de gegevens van de iPhone.

Apple gaat watchOS 6 op 9 juni tijdens de WWDC 2019 voorstellen aan het grote publiek.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer