Appleweetjes

Google lanceert 2 goedkopere Pixel toestellen

Google toonde op hun ontwikkelaarsconferentie Google I/O met veel trots de Pixel 3a en Pixel 3a XL. Wat bijzonder is aan deze toestellen is de prijs. De Pixel 3a gaat voor 399 euro over de toonbank terwijl de Pixel 3a XL 479 euro gaat kosten.

Dat zijn interessante prijzen voor nieuwe smartphones. Google doet dus iets wat Apple voorlopig niet kan. Een goedkopere smartphone lanceren. De goedkoopste iPhone XR heeft een prijs van 859 euro en zelfs de iPhone 7 heeft nog steeds een prijskaartje van maar liefst 529 euro.

Maar Google heeft hier en daar wel wat moeten bezuinigen om deze toestellen zo goedkoop te maken. Zo ontbreekt de mogelijkheid voor draadloos opladen en is er gekozen voor een minder krachtige processor namelijk de Qualcomm Snapdragon 670. De behuizing is van kunststof en het toestel is uiteraard niet waterdicht. Achteraan hebben de toestellen dezelfde camera als de duurdere Pixel 3. Enkel de tweede camera aan de voorkant met groothoeklens ontbreekt.

Maar dat mag de pret niet drukken. De camera’s zijn voorzien van de Night Sight functie. Met deze functie kan je een foto zonder flitser maken in het donker. Google verlicht de foto softwarematig en dat leidt tot goede resultaten. In de promovideo laat Google zien hoe goed deze functie werkt. Er wordt zelfs een klein beetje met de iPhone X gespot dat als label Phone X meekrijgt in de video.

Of je nu wel of niet een Google Pixel fan bent. Het is verassend om te zien dat fabrikanten beseffen dat het opnieuw goedkoper moet met de smartphones. We zijn benieuwd hoe Apple binnenkort gaat reageren.

Geïnteresseerde mensen moeten niet meteen naar de winkel rennen. Het toestel komt voorlopig niet naar de Belgische of Nederlandse markt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer