Appleweetjes

Apple Carnegie Library opent deze zaterdag in Washington D.C.

Apple opent op zaterdag 11 mei een nieuwe winkel Apple Store in Washington D.C. Als voorproefje mocht de pers vandaag al eens komen kijken.

De nieuwe Apple Store vertegenwoordigt Apple’s meest uitgebreide historische restauratieproject tot nu toe. Oorspronkelijk was het gebouw de centrale bibliotheek van Washington. Het werd in 1903 geopend door Andrew Carnegie die het ook financierde. Maar de afgelopen jaren stond de bibliotheek leeg. Apple kreeg het idee om hiervan een Apple Store te maken na een grootscheepse restauratie.

Voor de restauratie ging Apple aan de slag met architectenbureau Foster + Partners en enkele restauratiespecialisten van Beyer Blinder Belle om de Beaux-Arts stijl van het gebouw te herstellen. Uiteraard keek Jony Ive toe of alles wel goed verliep.

Het gebouw zal niet alleen een Apple Store omvatten. Er is nog steeds plek voor een bibliotheek (Kiplinger Research Library), drie galerijen en een museumwinkel.

Om de opening te vieren zullen 40 artiesten sessies leiden tijdens de zes weken durende StoryMaker Festival. Op de eerste dag kun je een Art Battle georganiseerd door POW! WOW! DC, Secret en auteur Kevin Coval meemaken. Andere evenementen kan je op deze pagina bekijken.

Het team zal bestaan uit 225 hoog opgeleide medewerkers die advies en technische ondersteuning bieden en diverse talen spreken. Een leuk weetje is dat meer dan 20 teamleden de gebarentaal perfect onder de knie hebben.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer