Appleweetjes

Samsung Galaxy Tab S5e heeft last van Death Grip

Samsung bracht vorige maand de Galaxy Tab S5e uit. De tablet heeft een 10,5 oledscherm en dunnere schermranden dan zijn voorganger de Tab S4. Maar eigenaars van deze tablet klagen over de slechte wifi verbinding die het apparaat heeft. Zelfs vervangtoestellen lossen het probleem niet op.

Het blijkt dat wanneer de tablet op een speciale manier wordt vastgehouden het wifi signaal zelfs helemaal kan verdwijnen. Het probleem lijkt verdacht veel op Antennagate. Dat was een probleem dat Apple heeft bij de iPhone 4. Wanneer je dat toestel op een bepaalde manier vastneemt dan daalt het ontvangstsignaal drastisch. De greep werd snel bekend onder de naam ‘Death Grip’. Apple gaf een extra persconferentie om het probleem uit te klaren. Daar lieten ze zien dat elke telefoon last heeft van een verminderd ontvangstsignaal wanneer deze op een bepaalde manier wordt vastgehouden. 

Geen verbinding bij Samsung Galaxy Tab S5e

Dat fabrikanten nog steeds problemen hiermee ondervinden maakt de nieuwe Samsung Galaxy Tab S5e duidelijk. Door het plaatsen van een hand bij de hoeken creëer je een death grip. Bij sommige eigenaars verliest de tablet op dat moment het complete wifi signaal en bij andere is er duidelijk een lagere doorvoersnelheid te merken.

Samsung heeft ondertussen al enkele eigenaars een nieuw exemplaar opgestuurd. Helaas hebben deze vervangende toestellen nog steeds last van de death grip. We zijn benieuwd hoe Samsung dit probleem verder gaat oplossen. Het gebruik van een hoesje bij deze tablet is dus zeker aan te raden.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer