Appleweetjes

Scherm van Apple Watch Series 4 bekroond tot scherm van het jaar

De Apple Watch Series 4 valt opnieuw in de prijzen. Deze keer bekroond The Society For Information Display (SID) het scherm van de Apple Watch Series 4 tot het beste scherm van het jaar. Het is de 25ste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Het scherm bij de Apple Watch Series 4 is één van de grootste vernieuwingen. Het OLED scherm is maar liefst 30 procent groter en dat in dezelfde behuizing. Bovendien maakt het scherm gebruik van LPTO (low-temperature polycrystalline oxide) om de energie efficiëntie te verbeteren.

Net deze eigenschappen was voor het SID één van de redenen om de prijs aan de Apple Watch te geven.

Met behoud van het oorspronkelijke ontwerp is de vierde generatie van de Apple Watch verder verfijnd, waarbij nieuwe hardware- en softwareverbeteringen zijn gecombineerd in één geheel.

De uitdaging voor de ontwerpers was om het scherm te vergroten zonder de behuizing merkbaar te veranderen of de levensduur van de batterij in te korten. Dunnere randen maken een weergavegebied mogelijk dat meer dan 30 procent groter is, terwijl een nieuwe weergavetechnologie met de naam LTPO de energie-efficiëntie verbetert, zodat gebruikers de hele dag op één lading kunnen realiseren.

Andere winnaars dit jaar waren Samsung met het modulaire microLED scherm, beter gekend als ‘The Wall’ en Sony met hun Crystal LED scherm.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer