Appleweetjes

Apple’s regenboog podium is voor personeelsfeest

Het mysterieuze regenboog podium dat we sinds gisteren kunnen bewonderen via nieuwe dronebeelden is wel degelijk voor een personeelsfeest.

Dankzij Duncan Sinfield zijn er nieuwe dronebeelden verschenen over de Apple Park Campus. Op het binnenterrein was een regenboog podium te bewonderen. We vermoeden toen al dat het podium zou dienen voor één of ander personeelsfeest op 17 mei. Op die dag is namelijk het bezoekerscentrum van Apple Park uitzonderlijk gesloten.

Het vermoeden blijkt correct te zijn. Apple houdt ter ere van de officiële opening van het Apple Park en als eerbetoon aan Steve Jobs een personeelsfeest op 17 mei. Steve Jobs bedacht het concept van het bouwwerk. Door zijn opmerkelijk ontwerp en gigantische omvang heeft het gebouw de bijnaam ‘The Spaceship’.

Het ontwerpteam van Jony Ive creëerde de veelkleurige boog in samenwerking met een podiumbouwer. De regenboog heeft de kleuren van het originele Mac Logo. Er is maanden aan gans het podium gewerkt. Het bestaat uit 30 unieke, machinaal bewerkte componenten. Het is speciaal voorzien om eenvoudig te kunnen monteren maar nadien ook te demonteren. Volgens Jony Ive was het de bedoeling om een podium te creëren dat onmiddellijk herkenbaar zou worden als de Apple Stage. De regenboogkleur is gekozen omdat het al jarenlang deel uitmaakt van Apple’s identiteit.

Enkele details over het regenboog podium is te lezen op AppleWeb. Dat is een medewerkersportaal dat Apple gebruikt om te communiceren hun medewerkers.

Er zijn nog geen verdere details over welke artiesten eventueel die dag komen optreden.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer