Appleweetjes

Bekijk je Apple Pay transacties

Wij als Belgen zijn al een tijdje verwend met Apple Pay. Sinds eind 2018 is Apple Pay beschikbaar in België voor klanten van de BNP Paribas Fortis-groep. In april kende we al een eerste uitbreiding met de banken Monese en bunq.

Nederlanders zijn al een tijdje jaloers op de Belgen maar daar komt binnenkort verandering in. De ING bank heeft ondertussen laten weten dat ze binnenkort Apple Pay gaan introduceren in Nederland.

Betalen met Apple Pay is bijzonder eenvoudig. Wanneer de betaalterminal van de handelaar contactloos betalen ondersteunt kan je ook met Apple Pay aan de slag. Wil je hier meer informatie over dan kan je dit vinden op onze speciale pagina: Waar kan je Apple Pay gebruiken?

Maar wist je ook dat je de uitgevoerde transacties kan bekijken? Jammer genoeg synchroniseert Apple deze niet. Transacties uitgevoerd met je iPhone zal je in de ‘Wallet’ app van de iPhone terugvinden. Uitgevoerde Apple Watch transacties vind je in de Watch app.

Bekijk je iPhone transacties

Om je transacties te bekijken die zijn uitgevoerd met je iPhone open je de Wallet app op je iPhone. Tik dan op de kaart waarvan je de transacties wenst te bekijken. Tik daarna rechtsboven op de drie puntjes en kies voor Transacties. Wens je meer details over een transactie dan kan je daar op tikken.

Bekijk je Apple Watch transacties

Uitgevoerde transacties met de Apple Watch zijn jammer genoeg goed verstopt. Je kan deze namelijk niet terugvinden in de ‘Wallet’ app van de Apple Watch. Die app is momenteel niet in staat om transacties te tonen. Je vind deze transacties namelijk in de Watch app op je iPhone. Om ze te bekijken open je de Watch app op je iPhone en ga naar Mijn Watch. Kies daarna voor Wallet en Apple Pay en tik op de kaart waarvan je de transacties wenst te zien. Kies dan voor het tabblad Transacties. Wens je meer details over een transactie dan kan je daar op tikken.

Transacties Apple Watch

Het zou handiger zijn dat Apple deze transacties zou synchroniseren zodat je ze eenvoudiger kan bekijken. Maar Apple beschouwt deze transactiegegevens als zeer vertrouwelijke informatie. Daarom worden deze zelfs niet gesynchroniseerd met de iCloud en worden ze niet opgeslagen in een iCloud backup.

Wil je meer weten over Apple Pay? Lees dan ook onze pagina over wat je moet doen indien je Apple Pay apparaat gestolen is of hoe je de Apple Pay transacties kan bekijken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer