Appleweetjes

Productie Apple A13 processor voor iPhone 11 is gestart

De productie van de Apple A13 processor is gestart volgens Bloomberg. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) gaat de ontwikkeling hiervan verzorgen. Naar verluidt zal de A13 processor een 7 nanometer chip zijn. In eerste instantie realiseert TSMC nog enkele proefproducties maar later deze maand moet de echte productie van start gaan.

De A13 processor zal gebruikt worden in de nieuwste iPhones die Apple tegen het eind van het jaar gaat lanceren. Het zullen de opvolgers van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR worden die deze processor gaan krijgen. Later zal Apple deze processor ook gebruiken in de iPad Pro met een hogere klokfrequentie.

Apple ontwikkelt al een tijdje zijn eigen processoren en met succes. De iPhone en iPad winnen telkens elke benchmark wanneer het op pure rekenkracht aankomt. De concurrentie heeft momenteel grote moeite om het niveau van Apple te halen. Er wordt zelfs verwacht dat Apple vroeg of laat hun Mac computers gaat voorzien van eigen processoren.

Eerdere geruchten nogmaals bevestigt

Bloomberg heeft nog andere details weten te onderscheppen. Volgens hen heeft de opvolger van de iPhone XS de codenaam ‘D43’. De codenaam voor de nieuwe iPhone XR is ‘N104’. Elk model krijgt een extra camera. Bij de opvolgers van de iPhone XS en XS Max is dit een camera met een super groothoeklens. De verbeteringen in de camera’s zullen uiteindelijk leiden tot meer gedetailleerde foto’s en een breder zoombereik. Het nieuws van Bloomberg over de camera’s komt in feite overeen met een eerder gerucht dat is opgedoken.

Volgens Bloomberg zal de behuizing van de iPhone 11 in dikte met ongeveer 0,5 mm toenemen. Dit zou nodig zijn om plaats te bieden aan de vernieuwde camera setup. Ook dit gerucht was al eerder opgedoken.

De drie nieuwe iPhones krijgen ondersteuning voor omgekeerd draadloos opladen. Hiermee kan je bv. de AirPods opladen. Maar ook dat gerucht was al geweten.

Doordat verschillende bronnen dezelfde informatie geven kunnen we ervan uitgaan dat we een goed beeld hebben over wat we moeten verwachten met de nieuwe iPhones. Rond september zal Apple de nieuwe iPhones gaan voorstellen.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer