Appleweetjes

Apple’s nieuwste video toont privacy vriendelijkheid iMessage

Apple heeft een nieuwe video op zijn YouTube kanaal geplaatst. De video benadrukt de privacy die een iPhone te bieden heeft. Vooral iMessage krijgt de aandacht in deze video.

In de video zien we een vrouw zitten in een pedicure salon. Ze ontvangt diverse iMessage berichten en krijgt daarbij de slappe lach. Wij als kijker krijgen echter nooit te zien wat voor berichten de vrouw ontvangt. Berichten zijn namelijk privé is de boodschap die Apple wilt overbrengen.

Hiermee benadrukt Apple de veiligheid die iMessage te bieden heeft. End to end encryptie zit al sinds dag één in iMessage ingebouwd. Deze techniek zorgt ervoor dat je berichten versleuteld blijven tijdens het transport van de ene iPhone naar de andere. Niemand anders kan meelezen.

Apple lanceert deze video op een moment dat andere tech bedrijven zoals Facebook en Google wat meer aandacht geven aan privacy. Volgens Google mag privacy geen luxe product zijn maar ondertussen blijft het bedrijf wel zoveel mogelijk persoonlijke data te vergaren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer