Appleweetjes

iConnectHue: de onmisbare app voor elke Hue gebruiker

Heb je Philips Hue lampen in huis dan zal de app iConnectHue de mogelijkheden hiervan nog verder uitbreiden. Philips Hue is het draadloze slimme verlichtingssysteem van Philips dat je volledig naar je hand kan zetten. Via een app kan je de lampen bedienen zelfs wanneer je niet thuis bent.

De standaard app van Philips werkt degelijk maar mist toch enkele belangrijke functies. Bovendien experimenteert Philips graag met enkele nieuwe functies door middel van Hue Labs. Jammer genoeg zijn deze wat vreemd geïntegreerd in de app. Gelukkig laat Philips toe dat andere ontwikkelaars met Hue aan de slag kunnen.

Ontwikkelaar Stefan Göhler ging meteen aan de slag en ontwikkelde iConnectHue. Momenteel is zijn app één van de uitgebreidste Hue apps die je kan terugvinden. Tal van mogelijkheden zijn in een zeer eenvoudige gebruikersinterface ingebouwd. Je kan steeds snel je lampen in- of uitschakelen of scenes selecteren. iConnectHue bestaat al enkele jaren en wordt steeds bijgewerkt. Zelfs zones, een nieuwe mogelijkheid dat Philips op 9 mei heeft gelanceerd zit al verwerkt in de app. De app is ook Philips niet ontgaan en heeft deze al diverse keren bekroond met de titel ‘App of the month’ voor het Hue platform.

Onbeperkte mogelijkheden

Maar wat maakt iConnectHue nu zo bijzonder? Eerst en vooral is de interface wat anders dan de standaard app. Je groepeert visueel je lampen per kamer of zones. Schakelen door deze diverse groepen kan door te vegen van links naar rechts of omgekeerd. In een groep kan je een lamp individueel of allemaal bedienen. Zelfs scenes zijn eenvoudig te gebruiken. Of wat dacht je van een animatie? Je kan bijvoorbeeld de zonsopgang simuleren.

iConnectHue Groep

Een grote verbetering van iConnectHue ten opzichte van de standaard app is het feit dat je meerdere tijdsschema voor een bewegingssensor kan creëren. Zo kan je diverse acties instellen in functie van de tijd.

iConnectHue sensor

Maar daar blijft het niet bij. Heb je bijvoorbeeld een Hue schakelaar of een andere schakelaar dat behoort tot de Friends of Hue groep dan kan je meerdere acties aan deze knoppen toevoegen. Je kan bijvoorbeeld bepaalde lampen inschakelen en een timer starten zodat deze na 5 minuten automatisch terug uitschakelen.

De mogelijkheden van iConnectHue zijn onbeperkt. Er zijn gewoon veel te veel functies om op te sommen. Widgets, animaties, intelligente timers, automatiseringen,… Je kan het niet bedenken of de functie zit ingebouwd.

Als je diverse timers en automatiseringen doorvoert moet je zelf nog wel een goed overzicht houden. Maar dankzij deze app kan je enorm veel automatiseren.

iConnectHue Apple Watch

Zelfs de Apple Watch is niet vergeten

De app heeft ook een Apple Watch versie. Dat is handig want de Apple Watch heb je steeds bij de hand. Met de Apple Watch kan je uiteraard je lampen in- of uitschakelen. Zelfs de lichtsterkte aanpassen of een scene instellen is perfect mogelijk. Voor degene die van animaties houden, deze functie is ook geïntegreerd in de Apple Watch versie.

Niet gratis

iConnectHue is niet gratis. De app kost 5,49 euro voor de iPhone. Voor de iPad versie iConnectHue HD betaal je 5,99 euro. Daarnaast zijn er in de app nog diverse in app aankopen. Zo kost bijvoorbeeld de Apple Watch versie 2,29 euro en voor automatiseringen moet je 0,99 euro betalen. De ontwikkelaar belooft echter dat hij de app steeds up to date brengt met nieuwe mogelijkheden. Wat ons betreft is iConnectHue de app die Philips had moeten leveren.

Meer informatie vind je op de website van iConnectHue.

[appstore id=”639343132″]

[appstore id=”891941989″]

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer