Appleweetjes

Tim Cook opent samen met burgemeester de Apple Carnegie Library

Dat Apple de opening van hun nieuwe Apple Store in Washington D.C. niet zomaar ging laten voorbijgaan was duidelijk. De Apple Carnegie Library vertegenwoordigt Apple’s meest uitgebreide historische restauratieproject tot nu toe. Oorspronkelijk was het gebouw de centrale bibliotheek van Washington. Maar de afgelopen jaren stond de bibliotheek leeg. Apple kreeg het idee om hier een Apple Store te openen.

De opening werd gerealiseerd door Tim Cook samen met de burgemeester van Washington D.C. Muriel Bowser. Ook Deirdre O’Brien ontbrak niet bij deze opening. Zij nam de taak van Angela Ahrendts sinds april erbij. Phil Schiller de marketingchef van Apple vergezelde het team.

Burgemeester Muriel Bowser deelde een video op Twitter van de eerste klanten die de winkel toestromen. Het was duidelijk weer een traditionele Apple Store opening waarbij het personeel van de winkel juichten en applaudisseerden om de klanten te verwelkomen.

Apple begon met de renovatie van het gebouw in 2016. Ze gingen aan de slag met architectenbureau Foster + Partners en enkele restauratiespecialisten van Beyer Blinder Belle om de Beaux-Arts stijl van het gebouw te herstellen. Jony Ive keek toe of alles goed verliep. Het gebouw bestaat niet enkel uit een Apple Store. Er is nog steeds plek voor een bibliotheek (Kiplinger Research Library), drie galerijen en een museumwinkel.

Meer openingsfoto’s kan je op het Instagram account van Deirdre O’Brien ontdekken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer