Appleweetjes

Apple medewerkers ontvangen Apple Card

De eerste Apple Card kredietkaarten zijn uitgedeeld. Het gaat in feite nog om een testfase die uitgerold wordt onder het Apple personeel. Apple werkt namelijk samen met Goldman Sachs om Apple Pay verder uit te breiden door middel van een eigen kredietkaart.

Tijdens het event ‘It’s Show Time‘ kondigde Apple de Apple Card aan. Het gaat om een fysieke kaart vervaardigt uit titanium. Elke betaling resulteert in een Daily Cash op het einde van de dag. Gebruik je Apple Pay dan krijg je 2% cashback op al je aankopen. Koop je iets van Apple dan krijg je 3% cashback. Waneer je aankopen realiseert met de fysieke kaart dan is de cashback 1%.

Apple Card

De Apple Card is vrij minimalistisch. Op de kaart is enkel het Apple logo en je naam zichtbaar. Andere informatie zoals het kaartnummer, vervaldatum,… zijn niet zichtbaar. Je kan deze gegevens enkel raadplegen in de Wallet app.

Tegen de zomer is het de bedoeling dat andere klanten met Apple Card aan de slag kunnen. Maar nu al krijgen Apple medewerkers de Apple Card in handen. Een Apple medewerker stuurde enkele foto’s van zijn kredietkaart naar Ben Geskin. Hij wijzigde vervolgens de naam op de kaart van deze werknemer naar zijn naam om deze te beschermen als klokkenluider. Vervolgens deelde hij de de foto’s op Twitter.

Apple Card

De kaart wordt geleverd in een verpakking dat is voorzien van een NFC tag. Gebruikers kunnen met de Wallet app en de NFC tag hun kaart activeren.

Apple Card setup

De CEO van Goldman Sachs heeft wel al eens laten vallen dat het de bedoeling is om Apple Card verder uit te breiden naar andere landen dan enkel de Verenigde Staten van Amerika. Maar voorlopig zijn daar nog geen concrete plannen over.

Apple Card

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer