Appleweetjes

Apple Pay krijgt ondersteuning voor NFC stickers

Jennifer Bailey, Vice President van Apple Pay heeft op de TRANSACT conferentie in Las Vegas een nieuwe betaalfunctie voor Apple Pay aangekondigd. Deze conferentie is speciaal gericht op mobiele betaaltechnologieën. Binnenkort krijgen de iPhone en Apple Watch ondersteuning voor speciale NFC tags. Met behulp van deze tags kunnen betalingen via Apple Pay gerealiseerd worden.

Deze NFC tags kunnen verwerkt worden in bijvoorbeeld een sticker. Door je iPhone of Apple Watch tegen een dergelijke tag te houden kan je meteen betalen. Er is geen nood meer aan een fysieke betaalterminal of extra app. Apple werkt hiervoor samen met Bird-scooters, Bonobos-kledingwinkel en PayByPhone-parkeermeters in de Verenigde Staten.

Je zou dus in feite meteen een Bird-scooter kunnen gebruiken door je iPhone of Apple Watch voor een sticker te houden. De betaling wordt meteen gerealiseerd en je hebt geen gedoe meer met een registratie of het gebruik van een extra app.

De nieuwe functie zal later dit jaar worden ingevoerd vermoedelijk met nog meer partners.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer