Appleweetjes

Herstel de werking van de thuisknop op de Apple TV in tvOS 12.3

Apple heeft de werking van de thuisknop op de Apple TV sinds tvOS 12.3 aangepast. Wanneer je deze nu gebruikt ga je onmiddellijk naar de TV app in plaats van het startscherm.

De TV app kan best wel interessant zijn. Alleen momenteel in België en Nederland is deze echt wel beperkt. Bij ons vind je momenteel voornamelijk films uit de iTunes Store die je kan huren of kopen. Apple Channels vinden we nog niet terug. Dat is een functie waarmee je je kan abonneren op verschillende kanalen zoals HBO, Epix, MTV Hits, Showtime, Starz, Nickelodeon Hits,… Binnenkort komt wel Apple TV+, Apple’s videodienst beschikbaar.

Thuisknop afstandsbediening Apple TV

Voorlopig zullen we de TV app niet zo veel gebruiken. Het is dan best wel vervelend dat we door de thuisknop steeds naar de TV app worden gebracht. Gelukkig kunnen we dit gedrag aanpassen naar de oude situatie.

Ga hiervoor naar Instellingen op je Apple TV en kies voor Afstandsbedieningen en apparaten. Verander de functie bij de Thuisknop naar Beginscherm.

Thuisknop Apple TV

Vanaf nu werkt je thuisknop terug op de oorspronkelijke manier. Wanneer ooit voor jouw de TV app wel interessant is kan je de oorspronkelijke waarde terug herstellen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer