Appleweetjes

Apple Pay breidt zich verder uit in Europa

Apple Pay breidt zich steeds verder uit in Europa. Meer en meer banken begrijpen dat hun klanten hier graag gebruik van wensen te maken en bieden ondersteuning voor het mobiele betalingsplatform.

Zo kondigt de bank Monese aan dat ze Apple Pay binnenkort in 13 Europese landen gaan ondersteunen. Opmerkelijk is Apple Pay momentel in geen enkel van deze 13 landen actief is. Dat betekent dat er binnenkort een forse uitbreiding voor Europa staat aan te komen.

De Monese bank liet via Twitter weten dat het om de volgende landen gaat: Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Estland, Griekenland, Litouwen, Liechtenstein, Letland, Malta, Portugal, Roemenië, Slovakije en Slovenië.

Het is niet geweten wanneer Apple Pay in deze landen effectief van start. Maar het valt wel op dat meer en meer Europese landen en banken ondersteuning voor Apple Pay gaan bieden. Uit onderzoek blijkt dat veel klanten zelfs van bank zouden veranderen om Apple Pay te kunnen gebruiken.

Sinds eind 2018 is Apple Pay beschikbaar in België voor klanten van de BNP Paribas Fortis-groep. In april kende België al een eerste uitbreiding voor Apple Pay met de banken Monese en bunq. Voor Nederland is nog steeds niet geweten wanneer de dienst geactiveerd gaat worden voor ING klanten. Apple heeft ondertussen een pagina online gezet voor Apple Pay Nederland met meer informatie over hoe de dienst werkt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer