Appleweetjes

Modemchip van Apple verschijnt pas in 2025

Dat Apple werkt aan zijn eigen modemchip is al lang geen geheim meer. De inspanningen die het bedrijf hiervoor neemt zijn onlangs nog verhoogd. Johny Srouji heeft de leiding van dit project. Algemeen werd verwacht dat we in 2021 hiervan de resultaten zouden zien. Maar volgens een nieuw rapport is dat veel te optimistisch.

Eerder doken er al geruchten op dat Intel diverse vertragingen had met de ontwikkeling van nieuwe modemchips. Maar in feite begonnen de frustraties al in 2017. Intel kreeg de opdracht van Apple voor de ontwikkeling van modemchips voor de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Maar volgens sommigen werkte de Intel modemchip 7560 helemaal niet naar behoren. Intel had deze al liefst vier keer gereviseerd voor Apple om deze op het niveau van een nieuwe Qualcomm modemchip te brengen.

De samenwerking tussen Apple en Intel stond hierdoor onder druk. De top van Apple was behoorlijk gefrustreerd geworden en zo heeft Johny Srouji tijdens een vergadering naar zijn Intel tegenhanger, Venkata “Murthy” geroepen: “Dit zou nooit gebeuren bij Apple onder mijn toezicht”.

Apple zou door de samenwerking met Intel veel tijd hebben verloren in de ontwikkeling van hun eigen modemchip. Het vermoeden is dat Apple pas in 2025 een eerste eigen modemchip kan lanceren. Eerdere rapporten spraken over 2021 maar dat lijkt helemaal niet meer haalbaar te zijn.

Het lijkt er dus meer en meer op dat Apple geen andere keuze had dan een akkoord te sluiten met Qualcomm. Beide bedrijven zaten in een hevige strijd omtrent diverse patenten. Maar in april sloot Apple een zesjarige licentieovereenkomst met Qualcomm.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer