Appleweetjes

Groei Amerikaanse iPhone gebruikers op laagste peil

Volgens nieuwe cijfers van het CIRP blijkt dat de groei van Amerikaanse iPhone gebruikers op het laagste peil ooit staat. Volgens schattingen van het CIRP zouden er in maart 2019 zo’n 193 miljoen Amerikaanse iPhone gebruikers zijn.

Dat is een groei van maar 2 procent vergeleken met het vorige kwartaal. Toen waren er op het einde van december 189 miljoen gebruikers. Op jaarbasis bekeken groeit het aantal gebruikers nog met 12 procent. De cijfers zijn opnieuw lager dan het jaar daarvoor. Toon kende Apple voor hetzelfde kwartaal een groei van 4 procent en op jaarbasis was de groei 19 procent.

CIRP - Groei Amerikaanse iPhone gebruikers

Het is een algemene trend dat deze cijfers blijven dalen. Een groei van 12 procent op jaarbasis is niet slecht maar beleggers zijn al een tijdje gewoon aan groeicijfers van 20 procent of meer. Ze stellen zich dan ook de vraag of de iPhone verkopen buiten de Verenigde Staten dit verlies wel kunnen compenseren.

Apple zet de laatste tijd de focus op diensten zoals Apple Music, Apple News+ en binnenkort Apple TV+. Op die manier tracht men de teruglopende verkoopcijfers van de iPhone compenseren. Voorlopig lijkt dat te lukken. Het afgelopen kwartaal was de diensten sector goed voor een omzet van 11,5 miljard dollar.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer