Appleweetjes

Apple houdt feestje voor officiële opening Apple Park

Apple houdt ter ere van de officiële opening van het Apple Park en als eerbetoon aan Steve Jobs een feestje. Steve Jobs bedacht het concept van het bouwwerk. Door zijn opmerkelijk ontwerp en gigantische omvang heeft het gebouw de bijnaam ‘The Spaceship’.

Op het binnenterrein van Apple Park staat een regenboog podium. Deze was al eerder op te merken via nieuwe dronebeelden van het Apple Park. De regenboog heeft de kleuren van het originele Mac Logo. Volgens Jony Ive was het de bedoeling om een podium te creëren dat onmiddellijk herkenbaar zou worden als de Apple Stage. De regenboogkleur is gekozen omdat het al jarenlang deel uitmaakt van Apple’s identiteit.

Apple Park - Trap & Koffiebeker

Maar de versiering gaat nog een stap verder. De kleuren van de regenboog zijn elders ook op te merken. Zo kan je deze aantreffen op enkele trappen, loopbruggen, koffiekopjes van de kantine Caffè Macs en op een aantal shuttlebussen. Apple medewerkers krijgen allemaal een pinbadge met de mededeling ‘Bedankt dat je deel uitmaakt van wat Apple, Apple maakt.”

Apple Park - loopbrug
Apple Park - Pinbadge

Lady Gaga zorgt voor een onvergetelijk optreden. Het is niet de eerste keer dat de popster bij Apple langskomt. Eerder heeft Lady Gaga al eens wat ideeën uitgewisseld met Steve Jobs. Eddy Cue vertelde deze ervaring hierover vorig jaar in een interview met Steven Levy:

“Lady Gaga kwam eens naar Apple om Steve Jobs te ontmoeten. Ik weet niet meer exact wat ze droeg, maar het zag eruit alsof het was gemaakt uit een vrolijke vuilzak en ze had van die gigantische hoge hakken aan. Ik dacht bij mezelf dit gaat een ramp worden. Maar ze ging zitten en begon met Steve te praten en ze had allerlei geweldige ideeën.”

Apple medewerkers zijn al in de lente van 2017 begonnen met hun intrek in Apple Park. Maar het werk was nog niet volledig compleet. Sommige bouwwerken gingen gewoon nog enkele maanden verder. Maar als we nu de laatste dronebeelden van Apple Park kijken dan lijkt de campus volledig afgewerkt te zijn. Dankzij de hevige regenval van de voorbije maanden is het groene landschap van de campus uitstekend bewonderen.

Apple Park Stage
Apple Park Podium
Lady Gaga

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer