Appleweetjes

100 Apple medewerkers aan de slag om Apple News+ nog beter te maken

Apple lanceerde Apple News+ begin april. Dankzij Apple News+ kan je voor een vast bedrag van 9,99 dollar per maand diverse nieuwsberichten lezen en krijg je toegang tot meer dan 300 tijdschriften. Apple News+ is beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. In het najaar komt daar Australië en het Verenigd Koninkrijk bij.

Nu heeft het bedrijf een persverklaring gegeven over Apple News+. Hoewel het bedrijf nog steeds geen gegevens over het aantal gebruikers prijsgeeft laat het wel weten dat de feedback van de honderden uitgevers enorm positief is.

In de persverklaring benadrukt Apple kleine maar handige wijzigingen in Apple News+. Zo is er nu een blauwe ‘Volg’ knop op te merken op elke cover van een magazine. Door op deze knop te drukken zullen de volgende nummers van dat magazine automatisch gedownload worden. Op die manier staat het magazine altijd klaar om offline gelezen te worden.

Apple News Volg knop

Met deze kleine verbeteringen komt Apple tegemoet aan gebruikers die de interface wat verwarrend vonden. De verbeteringen zijn doorgevoerd met de komst van iOS 12.3 en macOS 10.14.5.

Apple Senior Vice President Eddy Cue laat verder weten dat er honderden werknemers van diverse afdelingen aan Apple News+ werken. Hun doel is om de beste ervaring voor de lezers te creëren.

De News app is voorlopig niet beschikbaar in België en Nederland. We verwachten ook niet dat hier snel verandering in gaat komen. 

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer