Appleweetjes

Apple wilde Tesla kopen

Voor het eerst sinds december 2016 is het aandeel van Tesla weer onder de 200 dollar grens gezakt. Daarnaast kwamen er de afgelopen week diverse negatieve berichten naar buiten. Zo zou de verkoop van Tesla’s zonnepanelen erg tegenvallen.

Genoeg redenen voor enkele beursgoeroes om wat weetjes over Tesla in praatprogramma’s mee te delen. Volgens onderzoeksanalist Craig Irwin zou Apple in 2013 een serieus bod op Tesla hebben gerealiseerd. Apple bood ongeveer 240 dollar per aandeel aan. Dat bod was beduidend hoger dan wat het aandeel van Tesla momenteel waard is.

Irwin liet dit op CNBC weten tijdens het programma Market Flash. De analist maakt zijn bronnen niet bekend maar voegt er wel aan toe dat dit verhaal meerdere keren is gecontroleerd. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat het correct is. Apple zou volgens hem nog steeds interesse hebben in de aankoop van Tesla. Vooral omdat de waardering van Tesla de afgelopen maanden zwaar onder druk staat.

Volgens de analist is Apple nog volop bezig met het Project Titan. Dit is het geheim project van Apple waarin wordt gewerkt aan een zelfrijdende auto.

In de loop der jaren heeft Apple al diverse Tesla werknemers overgenomen. Apple test sinds 2017 zijn autonome rijsoftware op de wegen van Cupertino. Apple medewerkers kunnen gebruik maken van een zelfrijdende shuttledienst om zich te verplaatsen naar de verschillende kantoorlocaties in Silicon Valley.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer