Appleweetjes

Steve Jobs wilde in 2004 al een Apple Card lanceren

De Apple Card blijkt een idee te zijn dat Apple al jaren bezighoudt. Het blijkt namelijk dat Steve Jobs in 2004 al een dergelijke kaart wilde lanceren. Gebruikers van de Apple Card zouden dan beloond worden met gratis muziek via iTunes.

Het is Ken Segall dat laat weten dat Steve Jobs het idee van een Apple Card al in 2004 had. Ken Segall heeft met Steve Jobs voor 12 jaar nauw samengewerkt. Hij staat bekend voor de naamgeving van de iMac en hielp Apple bij het opzetten van de ‘Think Different’ campagnes.

Steve Jobs trachtte een samenwerking met MasterCard te realiseren voor zijn Apple Card. Bij iedere aankoop via de Apple Card kon je iPoints verdienen. Deze punten kon je dan omruilen voor muziek. Het was de periode dat Apple de muziekindustrie veranderde met zijn iPods en de gebruiksvriendelijke iTunes software. De Apple Card kon dan meegenieten van het succes dat de iPod had.

Apple Card

Steve Jobs kreeg echter niet de gewenste voorwaarden van MasterCard. Hij liet het idee dan maar voor wat het was. Maar jaren later komt de Apple Card er echt. Deze keer krijgen klanten geen gratis muziek. Maar elke betaling resulteert in een Daily Cash op het einde van de dag. De Apple Card is een fysieke kaart vervaardigt uit titanium.

Apple medewerkers hebben al een Apple Card ontvangen om hiermee aan de slag te gaan. Het gaat in feite nog om een testfase. De lancering van de Apple Card staat gepland voor deze zomer.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer