Appleweetjes

Alle vlindermechanisme toetsenborden komen in aanmerking voor reparatieprogramma

Apple heeft het reparatieprogramma voor MacBook toetsenborden fors uitgebreid. Vanaf nu komt ook de derde generatie van dit type toetsenbord in aanmerking. Dat wilt dus zeggen dat de nieuwe MacBook Pro en de MacBook Air van 2018 recht hebben op een gratis reparatie wanneer er problemen zijn met het toetsenbord.

Apple maakt graag dunne en lichte computers. Er is daardoor steeds minder plek vrij voor het toetsenbord. Sinds de introductie van de 12 inch MacBook in 2015 heeft Apple een nieuw type toetsenbord geïntroduceerd dat gebruik maakt van een vlindermechanisme in plaats van een schaarmechanisme.

De reden voor deze techniek is omdat het toetsenbord dunner moest worden om in de behuizing te kunnen passen. Maar niet iedereen is tevreden over dit type van toetsenbord. Een veelgehoorde klacht is dat soms de toetsen vastzitten, niet reageren of zelfs dubbel registeren nadat ze zijn aangeslagen. Meestal is vuil of stof dat onder de toetsen is terecht gekomen de boosdoener. Eerder zegde Apple al ‘Sorry‘ voor de diverse problemen die hierdoor zijn ontstaan.

Sindsdien tracht Apple het toetsenbord telkens te verbeteren. Met de derde generatie van het toetsenbord wordt er gebruik gemaakt van een siliconen membraan onder elke toets om stof en vuil tegen te gaan. Ook het materiaal waarvan het vlindermechanisme is vervaardigd is vernieuwd.

Heb je dus problemen met het vlindermechanisme toetsenbord op je Mac dan heb je recht op gratis reparatie gedurende een periode van vier jaar na de eerste verkoopdatum.

Meer informatie vind je op het serviceprogramma van Apple.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer