Appleweetjes

Apple lanceert nieuw reparatieprogramma voor schermproblemen met MacBook Pro 2016

Gebruikers van de MacBook Pro 2016 klagen geregeld over schermproblemen. De schermverlichting werkt na verloop van tijd niet meer optimaal. De reden wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een dunnere kabel tussen het scherm en de schermcontroller. Deze dunnere kabel is gevoeliger voor het veelvuldig openen en dichtdoen van de MacBook wat sneller tot slijtage leidt. Het probleem werd al snel bekend onder de naam Flexgate.

Bij nieuwere MacBook Pro’s verhielp Apple dit probleem in alle stilte door de kabel met 2 mm te verlengen. Maar nu komt het bedrijf met een reparatieprogramma. Volgens Apple is het een bijzondere kleine percentage van gebruikers die zulke problemen ondervinden.

Voorlopig zijn er 2 modellen die in aanmerking komen:

  • MacBook Pro (13-­inch, 2016, vier Thunderbolt 3 poorten)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2016, twee Thunderbolt 3 poorten)

Heb je dus schermproblemen met een dergelijke Mac dan heb je recht op gratis reparatie gedurende een periode van vier jaar na de eerste verkoopdatum.

Meer informatie vind je op het serviceprogramma van Apple.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer