Appleweetjes

Nintendo zal Mario Kart voor iOS niet in België lanceren

In het begin van 2018 kondigde Nintendo aan om een Mario Kart game voor de mobiele markt te ontwikkelen. Sindsdien was het behoorlijk stil rondom de game. Nintendo verschoof de lancering van de game tot de zomer van 2019. De officieel reden was omdat ze nog niet tevreden waren over de kwaliteit van de app en de inhoud.

Beta voor Android gebruikers

Maar vandaag heeft Nintendo een beta uitgebracht voor Android gebruikers in de Verenigde Staten en Japan. Dankzij enkele testers zijn er wat beelden van de game opgedoken. We kunnen ervan uitgaan dat de game onder iOS er praktisch hetzelfde zal uitzien.

Mario Kart Tour speel je in portrait mode net zoals Super Mario Run. Door te vegen over het scherm of je toestel te kantelen bestuur je het spel. Er zullen veel kenmerken zijn met andere Nintendo Kart games zoals Super Mario Kart, Mario Kart 64,… Elke baan bestaat uit twee rondes waardoor het spel wat korter is dan de normale versie van Mario Kart.

‘Free to Start’ maar niet voor België

Mario Kart Tour zal deze zomer beschikbaar zijn. Het spel is ‘free to start’. Dat betekent dat je aanvankelijk niets hoeft te betalen om te kunnen starten met spelen. Vermoedelijk zullen er een aantal levels gratis zijn en moet je bijbetalen voor extra levels en loot boxes.

Maar door de onduidelijke situatie in België wat betreft de in-app aankopen zoals deze loot boxes heeft Nintendo besloten om de game niet in België te lanceren. Loot boxes zijn extra aankopen in een spel waarvan je de inhoud niet op voorhand weet. Zo’n box kan bijvoorbeeld extra superkrachten, voorwerpen,… bevatten die handig zijn in het spel.

Echter de Kansspelcommissie heeft loot boxes grondig onderzocht op het initiatief van minister van Justitie Koen Geens. Na het onderzoek dat werd afgerond in 2018 werd er besloten dat loot boxes in feite kansspelen zijn en dus onder de gokwetgeving vallen.

Voor minderjarigen geldt er in België een totaalverbod op gokken. In feite mag in België dergelijke loot boxes niet verkocht worden aan minderjarigen. Indien gameontwikkelaars het nalaten om gepaste maatregelen te treffen zijn er strafrechtelijke gevolgen mogelijk. Boetes kunnen oplopen tot wel 800.000 euro en er kan zelfs een gevangenisstraf van vijf jaar aan worden aangekoppeld.

Andere Nintendo games zullen volgen

Nintendo neemt echter het zekere voor het onzekere en heeft besloten om deze game niet in België te lanceren. Ook toekomstige games zoals Dr. Mario World met soortgelijke verdienmodellen zullen niet in België uitgebracht worden.

Dat Nintendo het meent mag duidelijk zijn. Vanaf 27 augustus kan het spel Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem niet meer gedownload of gespeeld worden in België omtrent deze loot boxes.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer