Appleweetjes

Apple informeert nu wanneer een update invloed heeft op de prestaties

Apple heeft een Britse consumentenwaakhond beloofd om gebruikers bij een update beter te informeren wat de invloed kan zijn op de prestaties van de telefoon en de batterij.

Het onderzoek van de Britse Competition and Markets Authority (CMA) begon in 2018. Toen bevestigde Apple dat ze enkele iPhones bewust trager hebben gemaakt omdat de accu was verouderd. Apple verkoos deze methode om te voorkomen dat de iPhones spontaan zouden uitvallen door een te hoge piekspanning.

Nadat sommige gebruikers in december 2017 opmerkte dat hun iPhone was vertraagd leverde dat veel kritiek op. Uiteindelijk gaf Apple toe en gaf informatie waarom ze dit realiseerde. Apple beloofde de gebruiker meer inzicht en controle over de batterijconditie. Deze functie kwam in iOS 11.3. Daarnaast werd er een korting gelanceerd om de batterij te vervangen.

Maar voor de Britse consumentenwaakhond mag Apple nog een stapje verder gaan. Zij willen dat Apple hun gebruikers op voorhand beter informeert. Daar is de fabrikant nu mee akkoord gegaan. Bij toekomstige updates zullen we weten wat voor invloed deze op de batterij en de prestaties zal geven.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer