Appleweetjes

Samsung levert OLED schermen voor 16 inch MacBook Pro en de iPad Pro

Samsung zou in gesprek zijn met Apple voor de levering van OLED schermen volgens de Koreaanse site The Elec. Deze schermen zouden zijn bedoelt voor de nieuwe 16 inch MacBook Pro en toekomstige iPad Pro modellen. Maar het nieuws van de Koreaanse site moeten we met een korreltje zout nemen. De site staat immers niet zo bekend voor correcte voorspellingen.

De geruchten over een compleet nieuwe MacBook Pro doken in februari al op. Toen zei Ming-Chi Kuo dat hij een compleet nieuw ontwerp bij de MacBook Pro verwachtte. De schermgrootte van het nieuwe toestel zou tussen de 16 en 16,5 inch zijn. Echter over welke beeldschermtechnologie deze machine zou uitgerust zijn wist hij niets te vertellen.

Later in de maand april publiceerde hij een nieuw rapport waarin staat dat Apple grote interesse heeft in de mini LED technologie. Apple zou zelfs een 31,6 inch mini LED Display in de maak hebben. Zijn verwachtingen zijn ook dat de iPad en MacBook zullen voorzien worden van mini LED display. Al moeten we daarvoor nog wel eventjes wachten. Apple zou pas hiermee klaar zijn tegen eind 2020 of zelfs begin 2021. De mini LED iPad zou voorzien zijn van een 10 tot 12 inch display terwijl een mini LED MacBook een schermgrootte van 15 tot 17 inch zal krijgen.

Apple experimenteert al enkele jaren met mini LED technologie om deze te gaan gebruiken. Mini LED displays hebben net zoals OLED displays geen backlight nodig. De pixels generen hun eigen licht. Hierdoor hebben ze een perfecte zwartwaarde, een uitmuntend contrast en een zeer grote kijkhoek. Tot slot hebben mini LED displays geen last van inbranden zoals bij OLED. Dat maakt de techniek uitstekend geschikt als computer display.

Het is dus absoluut niet zeker of dit gerucht van de Koreanen correct is. De keuze voor mini LED lijkt veel logischer voor Apple dan OLED te gaan gebruiken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer