Appleweetjes

iPhone 11 krijgt dual Bluetooth Audio mogelijkheid

Met de huidige iPhone en iPad kan je al van multiroom audio gebruik maken dankzij AirPlay 2. Maar daar zou volgens Macotakara met Dual Bluetooth Audio verandering inkomen.

Volgens hun gaan de nieuwe iPhones van Apple hiervoor ondersteuning krijgen. De techniek laat mensen toe om vanaf dezelfde telefoon te luisteren naar twee Bluetooth oortjes op hetzelfde moment. Momenteel kan je maar naar één Bluetooth headset luisteren ondanks het feit dat je meerdere headsets kan koppelen.

Dual Bluetooth Audio wordt al door enkele Android apparaten ondersteunt. Er is echter nog één groot probleem met deze techniek en dat is de synchronisatie tussen de toestellen. Het is dan ook te verwachten dat deze techniek niet gebruikt zal worden voor een multiroom opstelling.

Dual Bluetooth Audio is een feite een functie van Bluetooth 5.0. In theorie zou Apple deze functie mits een software update ook kunnen toevoegen aan de iPhone 8, iPhone X, iPhone XR en iPhone XS (Max).

Naast deze functie zullen de nieuwste iPhones voorzien zijn voor het omgekeerd draadloos opladen.  Met het omgekeerd draadloos opladen kan je met een iPhone eender welk apparaat dat de Qi oplaadstandaard ondersteunt opladen. Je zou dus in feite een andere iPhone of de AirPods draadloos kunnen opladen.

Rond september zal Apple de nieuwe iPhones gaan voorstellen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer