Appleweetjes

Zou de iPhone 11 er niet beter zo uitzien?

Voor sommige die nog twijfelen. Alles wijst erop dat we ondertussen het ontwerp van de iPhone 11 kennen. Keer op keer komen er dezelfde geruchten. Je kan de iPhone 11 herkennen aan de vierkante camerabult op de achterkant.

Maar hoe zou de iPhone eruit zien zonder die camerabult? Ontwerper Jonas Daehnert vroeg zich dit ook af. Hij ontwierp een concept afbeelding van de nieuwe iPhone zonder die camerabult. Het resultaat mag er wezen.

De kans is echter zo goed als onbestaande dat er een iPhone zonder camerabult gaat uitkomen. De laatste jaren zijn telefoons steeds dunner geworden terwijl de camera’s sterk zijn geëvolueerd. Maar die nieuwe camerasensors nemen nog relatief veel ruimte in de behuizing. Daarom hebben de meeste telefoons een camerabult. In een dunnere camerabehuizing is er momenteel ook geen plek voor de optische beeldstabilisatie. Kortom die camerabult is voorlopig nog steeds nodig.

Er wordt verwacht dat elke nieuwe nieuwe iPhone voor dit jaar een vierkante camerabult gaat krijgen. Zelfs de opvolger van de iPhone XR dat maar 2 cameralenzen krijgt zal voorzien worden van zo’n camerabult. Voor de derde camera op de nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Max zou Apple een super groothoeklens van 12 megapixel gebruiken. De verbeteringen in de camera’s zullen leiden tot meer gedetailleerde foto’s en een breder zoombereik.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer