Appleweetjes

Apple gaat kaarten van Canada verbeteren

Apple heeft laten weten dat ze begonnen zijn met het verbeteren van de kaarten voor Canada. Hiervoor rijden er diverse voertuigen uitgerust met geavanceerde apparatuur zoals de LiDAR de straat op.

Apple gaat deze nieuwe informatie gebruiken in de Apple Kaarten applicatie. Vorig jaar werd er nog aangekondigd dat ze compleet opnieuw beginnen met al hun kaartgegevens. De fabrikant maakt nu nieuwe kaarten uitsluitend op basis van hun eigen data. Nu maakt Apple nog gebruik van diverse bronnen, waaronder TomTom, OpenStreetMap en nog andere aanbieders. Dat moest voor Apple veranderen indien ze Apple Kaarten naar een hoger niveau wilden brengen.

De lancering van deze nieuwe Apple Kaarten ging van start met iOS 12. De Amerikaanse staat San Francisco kreeg de primeur. Het uiterlijk van de nieuwe Kaarten app is grotendeels gelijk gebleven. Echter wanneer je inzoomt zal je merken dat er veel meer details aanwezig zijn. Zo kan je duidelijker het gras, de bomen, sportvelden en bijvoorbeeld parkeerplaatsen herkennen. Apple belooft ook dat de zoekresultaten relevanter worden.

Het zal nog eventjes duren vooraleer we de voertuigen van Apple in België en Nederland zullen waarnemen. Momenteel heeft Apple nog maar enkele Europese landen bezocht zoals: Ierland, Spanje, Het Verenigd Koninkrijk, Italië, San Marino, Malta & Portugal.

Wens je meer informatie over waar en wanneer de voertuigen van Apple rondrijden? Dan kan je dit op deze pagina vinden.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer