Appleweetjes

Apple lanceert nieuwe iPod Touch

Apple heeft een nieuwe iPod Touch gelanceerd. Het is geleden van 2015 dat Apple een nieuwe iPod heeft uitgebracht. Deze 7de generatie is vooral sneller en bevat meer opslagruimte.

Al sinds het begin van dit jaar waren er geruchten dat Apple een nieuwe iPod zou lanceren. Het ontwerp van het toestel is ongewijzigd gebleven. Ook voor de camera’s heeft Apple gekozen om deze niet te vernieuwen. De camera aan de achterkant is nog steeds een 8 megapixel camera en de camera aan de voorkant is een 1,2 megapixel lens. Net zoals de vorige generatie heeft deze iPod een 4 inch retina display en is deze voorzien van een homeknop zonder Touch ID. Een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting is gelukkig wel aanwezig.

Maar waar vooral de nieuwe iPod in uitblinkt is zijn processorkracht. Apple heeft namelijk gekozen om de A10 Fusion processor te gebruiken. Dit is niet de allerlaatste nieuwe processor die Apple in huis heeft. De A10 werd namelijk voor het eerst gebruikt in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Maar voor de meeste gebruikers is deze processor meer dan genoeg. De opslagcapaciteit voor deze iPod is wel fors verhoogd. Voor het eerst is de iPod Touch verkrijgbaar met 256 GB.

De iPod Touch is verkrijgbaar in zes kleuren vanaf 239 euro. Meer informatie vind je op de pagina van Apple.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer