Appleweetjes

Is Ark OS de naam voor Huawei’s besturingssysteem

Huawei heeft op 24 mei meerdere handelsmerken geregistreerd bij de European Union Intellectual Property Office. Het gaat om de volgende merken: Huawei Ark, Ark, Huawei Ark OS en Ark OS. De kans is groot dat Ark OS de naam zal zijn voor het eigen besturingssysteem dat Huawei heeft ontwikkelt.

Door de beslissing van President Trump kunnen Amerikaanse bedrijven geen handel meer realiseren met Chinese bedrijven die op de Entity List staan. Op die lijst staat Huawei met ongeveer zeventig bedrijven die nauw verwant zijn aan het Chinese bedrijf.

Als gevolg hiervan heeft Google de Android licentie aan Huawei ingetrokken. Hiermee kan Huawei nog enkel gebruik maken van de opensourceversie van Android.

Wat de gevolgen zullen zijn voor Huawei is niet duidelijk. Gelukkig heeft de fabrikant al lang een ‘Plan B’ klaar. Sinds 2012 werkt Huawei aan een eigen besturingssysteem. Maar veel hiervan heeft het bedrijf nog niet laten zien. Ark OS zou volgens enkele geruchten wel perfect in staat zijn om Android applicaties te draaien.

Huawei is momenteel de tweede grootste smartphone verkoper ter wereld. Ondanks de geruchten dat het bedrijf mogelijk samenwerkt met de Chinese overheid en deze via een achterdeur toegang geeft tot allerlei informatie kan het bedrijf de laatste tijd goede resultaten naar buiten brengen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer