Appleweetjes

Opnieuw geruchten dat 3D Touch gaat verdwijnen

Opnieuw zijn er geruchten opgedoken dat de 3D Touch functie in alle nieuwe iPhones gaat verdwijnen. Deze keer komt het nieuws van enkele Barclays analisten. Hun vermoeden komt er nadat ze met enkele Apple leveranciers in Azië hebben gepraat.

De functie kennen we al vanaf de iPhone 6S. Het scherm is drukgevoelig en kan het verschil registeren tussen een tik, een zachte druk en een stevige druk. Aan de hand van het soort drukken kan de iPhone een gekoppelde actie uitvoeren. 

Waarom Apple deze functie in alle nieuwe iPhones gaat verwijderen is onduidelijk. Eén van de redenen kan zijn dat Apple de kosten van de nieuwe iPhones op deze manier wenst te drukken.

In feite is Apple al langzaam begonnen met een opvolger voor de 3D Touch. De iPhone XR is namelijk hiervan niet voorzien. Apple heeft deze vervangen door ‘Haptic Touch’. In plaats van een stevige druk moet je gewoon iets langer drukken en voel je een lichte trilling. Het simuleert in feite het drukgevoelige scherm.

Door 3D Touch te vervangen door Haptic Touch hoeft Apple geen drukgevoelig scherm te gebruiken wat een enorme besparing kan zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer