Appleweetjes

Bedien je Telenet Digicorder met Google Assistent

Telenet is één van de eerste bedrijven die Google Assistent al actief gebruikt. Vandaag zullen de meeste gebruikers automatisch een update krijgen voor hun decoder. Door die update wordt het mogelijk om met de digitale spraakassistent je Telenet Digicorder te bedienen.

Telenet klanten kunnen nu hun televisie aan- en uitzetten met behulp van de Google Assistent. Het opvragen van een programma, afspelen, pauzeren of iets opnemen behoort allemaal tot de nieuwe mogelijkheden. Binnenkort voegt Telenet suggesties voor films en series toe bij de mogelijkheden.

De techniek is handig voor degene die niet zo graag gebruik maken van de afstandsbediening. De afstandsbediening van de nieuwe Telenet TV Box ondersteunt al spraaktechnologie. Maar nu kan je je decoder bedienen met elk apparaat dat deze spraakassistent ondersteunt.

Google Assistent is meteen beschikbaar voor Android gebruikers met Lollipop 5.0 of hoger. iOS gebruikers moeten de app ‘Google Assistent’ downloaden om deze te gebruiken.

Voorlopig werkt deze functie nog niet met de nieuwste decoder van Telenet. Daar wordt nog volop aan gewerkt.

Meer informatie vind je op deze pagina van Telenet.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer