Appleweetjes

[Update:] Google Assistent arriveert in België maar nog niet voor iPhone gebruikers

Afgelopen week kondigde Google de Belgische versie van Google Assistent aan. De spraakassistent is al een tijdje actief in onze buurlanden. Maar nu kunnen wij als Belgen hier ook van genieten.

Wie had gehoopt dat de spraakassistent onze Vlaamse taal machtig is moeten we teleurstellen. Voorlopig maakt men gebruik van de Nederlandse versie. Maar Google verzekerde ons dat er druk gewerkt wordt aan de Vlaamse variant. Momenteel houdt men wel al rekening met sommige Vlaamse taalgebruiken zodat de spraakassistent goed begrijpt wat je bedoelt.

Om de functionaliteit van de spraakassistent te verhogen werkt Google samen met enkele bedrijven. Die kunnen via het Actions on Google platform enkele leuke functies aan de spraakassistent toevoegen. Bedrijven zoals Telenet, Proximus, bpost, KBC, VRT, ING, NMBS,… doen al mee. Je zou bijvoorbeeld je nieuwe Telenet TV Box kunnen bedienen met de spraakassistent of de stand van je rekening bij ING raadplegen.

Google Assistent is meteen beschikbaar voor Android gebruikers met Lollipop 5.0 of hoger. iOS gebruikers moeten de app ‘Google Assistent’ downloaden om deze te gebruiken. Maar voorlopig is die app nog nergens te bespeuren in de Belgische App Store.

UPDATE: De app is inmiddels in de Belgische App Store verschenen.

[appstore id=”1220976145″]

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer