Appleweetjes

Zijn dit de eerste screenshots van macOS 10.15

We moeten nog enkele dagen wachten vooraleer Apple macOS 10.15 aan ons laat zien. Maar er zijn nu al enkele screenshots opgedoken van de Muziek en de TV app onder macOS 10.15. Gisteren kregen we al dankzij 9To5Mac de eerste screenshots van iOS 13 te zien. Vandaag hebben ze opnieuw via hun bron enkele screenshots van macOS 10.15 verkregen.

Muziek applicatie

Eerder waren er al geruchten dat Apple iTunes wenst op te splitsen in een losse muziek app. Dat gerucht blijkt nu volledig te kloppen. In de screenshot kunnen we duidelijk de layout zien van hoe de applicatie eruit zal zien.

Apple Muziek applicatie - macOS 10.15
Apple Muziek applicatie – macOS 10.15

Wat vooral opvalt is de terugkomst van een kleurrijke zijbalk. Sinds iTunes 11 heeft Apple deze zijbalk standaard uitgeschakeld. Maar in zowel de Muziek als de TV app is de zijbalk prominent aanwezig. Daar zullen alvast veel gebruikers blij mee zijn.

De Muziek applicatie behoudt de mogelijkheid om iPhones en iPods te synchroniseren. Deze apparaten zullen mee in de zijbalk verschijnen. Opmerkelijk is dat de zoekbalk nu ook in zijbalk is verplaatst.

TV applicatie

De nieuwe TV applicatie gebruikt in feite dezelfde layout als de Muziek app. In de zijbalk kan je kiezen voor onlangs toegevoegd, films, TV-shows en gedownloade items. Bovenaan is er een balk waar je nog meerdere onderverdelingen kan terugvinden.

Apple TV applicatie - macOS 10.15
Apple TV applicatie – macOS 10.15

Apple zal macOS 10.15 op maandag 3 juni om 19:00 uur demonstreren tijdens de WWDC 2019. Appleweetjes zal die dag uiteraard verslag uitbrengen van al het belangrijke nieuws. 

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer